Eskarock:

tekst utworu

Change Of Heart - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Change Of Heart - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Well I fought for you
I fought too hard, to do it all again
It’s gone too far
You never needed me, you only wanted me around
It gets me down

Chorus:
There’s been a change
Yeah there’s been a change of heart
I said there’s been a change
You pushed just a little too far
Made it just a little too hard
There’s been a change of heart

I’ll get over you, it won’t take long
I’ve stood in your gallery
I’ve seen what’s hangin’ from the walls
You were the moon and sun
You’re just a loaded gun now
It gets me down

Chorus

Oh yeah, oh boy looks like we finally hit the turning point
Oh me, oh my looks like it’s time for me to kiss it goodbye

Chorus


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Hej Naprzód Marsz - Proletaryat
  • Hoola - Archie Bronson Outfit
  • New Day - Wyclef Jean, Bono
  • Y'all Want a Single - Korn
    Y'all Want a Single - Korn
    liczba odtworzeń: 115
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Redemption Song - Bob Marley
    Redemption Song - Bob Marley
    liczba odtworzeń: 54
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Lawendowy - Manchester
    Lawendowy - Manchester
    liczba odtworzeń: 132
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Pokochaj Moje Marzenia - Krzysztof Krawczyk
    Pokochaj Moje Marzenia - Krzysztof Krawczyk
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Just Like a Woman - Charlotte Gainsbourg
  • Harfa Traw - Ścianka
    Harfa Traw - Ścianka
    liczba odtworzeń: 34
    do ulubionych strona artysty
  • Gdy Zostajesz U Mnie Na Noc - Pidżama Porno
    Gdy Zostajesz U Mnie Na Noc - Pidżama Porno
    liczba odtworzeń: 1351
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty