Eskarock:

tekst utworu

Kings Highway - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Kings Highway - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

When the time gets right
I'm gonna pick you up
And take you far way from trouble my love
Under a big ol' sky
Out in a field of green
There's gotta be something left for us to believe

Oh, I await the day
Good fortune comes our way
And we ride down the Kings Highway

No you can't hide out
In a six gun town
We wanna hold our heads up, but we gotta stay down
I don't wanna end up
In a room all alone
Don't wanna end up someone that I don't even know

Lover, I await the day
Good fortune comes our way
And we ride down the Kings Highway


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Battle In Me - Garbage
  • Back Off Bitch - Guns N' Roses
  • Silverlake (K.S.O.F.M.) - Eagles Of Death Metal
    Silverlake (K.S.O.F.M.) - Eagles Of Death Metal
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Liebe Ist Für Alle Da - Rammstein
  • Przesłanie z Daleka - Daab
  • Harmony Hall - Vampire Weekend
    Harmony Hall - Vampire Weekend
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Walking In Your Footsteps - The Police
  • Zaopiekuj Się Mną - Rezerwat
    Zaopiekuj Się Mną - Rezerwat
    liczba odtworzeń: 247
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Downbound Train - Bruce Springsteen
  • Mannish Boy - Jimi Hendrix
    Mannish Boy - Jimi Hendrix
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty