Eskarock:

tekst utworu

Runnin' Down a Dream - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Runnin' Down a Dream - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

It was a beautiful day, the sun beat down
I had the radio on, i was drivin’
Trees flew by, me and del were singin’ little runaway
I was flyin’

Chorus:
Yeah runnin’ down a dream
That never would come to me
Workin’ on a mystery, goin’ wherever it leads
Runnin’ down a dream

I felt so good like anything was possible
I hit cruise control and rubbed my eyes
The last three days the rain was unstoppable
It was always cold, no sunshine

Chorus

I rolled on as the sky grew dark
I put the pedal down to make some time
There’s something good waitin’ down this road
I’m pickin’ up whatever’s mine

Chorus till fade


Autor Tekstu: Jeff Lynne, Tom Petty, Mike Campbell

Kompozytor: Jeff Lynne, Tom Petty, Mike Campbell






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Boom - System of a Down
  • Just A Bullet Away - Metallica
  • Map Of The Problematique - Muse
    Map Of The Problematique - Muse
    liczba odtworzeń: 321
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Palace - The Big Pink
  • Lifted - Naughty Boy, Emeli Sande
    Lifted - Naughty Boy, Emeli Sande
    liczba odtworzeń: 8
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • 40:1 - Sabaton
    40:1 - Sabaton
    liczba odtworzeń: 458
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Rockin' In The Free World - Neil Young
    Rockin' In The Free World - Neil Young
    liczba odtworzeń: 2937
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • 2300 Jackson Street - Michael Jackson
  • Nim Się Zamienisz w Żart - Patrycja Markowska
    Nim Się Zamienisz w Żart - Patrycja Markowska
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • The Only Exception - Paramore
    The Only Exception - Paramore
    liczba odtworzeń: 99
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty