Eskarock:

tekst utworu

Too Good To Be True - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

Too Good To Be True - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Her imagination ran wild
Could this really happen to me?
She could barely hold back the tears

It was too good to be true
It was too good to be true
It was too good to be true

Everything that she’d waited for
Everything that she’d dared to dream
Suddenly was outside her door

It was too good to be true
It was too good to be true
It was too good to be true

There was no talk of giving in
And just as hope was wearing thin
Her eyes were like a child again
Too good to be true

Morning on the outskirts of town
Sitting in the traffic alone
You don’t know what it means to be free

It was too good to be true


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • You Showed Me - The Lightning Seeds
  • Ceiling Of Plankton - Givers
  • Wymyśliłem Ciebie - Mika Urbaniak, Grzegorz Markowski
    Wymyśliłem Ciebie - Mika Urbaniak, Grzegorz Markowski
    liczba odtworzeń: 46
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Tchórze - Dezerter
    Tchórze - Dezerter
    liczba odtworzeń: 36
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • We Don't Care Anymore - Story Of The Year
  • Evidence - Faith No More
    Evidence - Faith No More
    liczba odtworzeń: 2052
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • 21 Dni - Muchy
  • Kaczor Coś Ty Zrobił‚ - Dżem
    Kaczor Coś Ty Zrobił‚ - Dżem
    liczba odtworzeń: 70
    do ulubionych strona artysty
  • James Bond - Iggy Pop
    James Bond - Iggy Pop
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Don't Let The Sun Go Down On Me - Elton John
    Don't Let The Sun Go Down On Me - Elton John
    liczba odtworzeń: 36
    tekst utworu do ulubionych strona artysty