Eskarock:

tekst utworu

We Stand a Chance - Tom Petty and the Heartbreakers

O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

We Stand a Chance - Tom Petty and the Heartbreakers tekst

Stand back from me honey
Because I don’t know what I might do next
No I’m surprised by this, frightened by this
Nothin’ ever got me so out of my head, baby

Chorus:
We stand a chance
We stand a chance
Yeah, and I could be wrong, but you never know
We could stand the chance of real love

Oh, God knows I love you
God knows I do,
Baby will you let me just prove it to you
Come here to me baby, come here to me now
I wanna talk to you, talk to you,
And tell you somehow that

Chorus

I’m so moved, I’m so changed
My whole world is a fountain of flame

Chorus


Autor Tekstu: Tom Petty

Kompozytor: Tom Petty






czytaj całość


ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Alison - Budgie
    Alison - Budgie
    liczba odtworzeń: 196
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Z pamiętnika młodej zielarki - Happysad
    Z pamiętnika młodej zielarki - Happysad
    liczba odtworzeń: 315
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Jet Lag - Natasha Bedingfield, Simple Plan
    Jet Lag - Natasha Bedingfield, Simple Plan
    liczba odtworzeń: 211
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Getaway - The Music
  • Port - Muniek Staszczyk
    Port - Muniek Staszczyk
    liczba odtworzeń: 533
    do ulubionych strona artysty
  • Salty River - Sorry Boys
    Salty River - Sorry Boys
    liczba odtworzeń: 95
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • MK Ultra - Muse
  • Fly On The Wall - Kaiser Chiefs
  • Not Another Drugstore - The Chemical Brothers
  • In The End - Linkin Park
    In The End - Linkin Park
    liczba odtworzeń: 6620
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty