Eskarock:

utwory

I Won't Back Down - Tom Petty and the Heartbreakers

I Won't Back Down - Tom Petty and the Heartbreakers
Gramy to w: Eska Rock
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Moje Kilimandżaro - Lady Pank
    Moje Kilimandżaro - Lady Pank
    liczba odtworzeń: 80
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Vagetable Car - Joshua Radin
  • Kultowy Dancing In The Street - David Bowie, Mick Jagger
    Dancing In The Street - David Bowie, Mick Jagger
    liczba odtworzeń: 558
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Fever - The Black Keys
    Fever - The Black Keys
    liczba odtworzeń: 62342
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Gets Me Through - Ozzy Osbourne
    Gets Me Through - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 93
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Cold Hard Bitch - Jet
    Cold Hard Bitch - Jet
    liczba odtworzeń: 67
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • To Co Ma Nadejść - Illusion
    To Co Ma Nadejść - Illusion
    liczba odtworzeń: 358
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Ona To Zna - Yugopolis, Maciej Maleńczuk
  • Welcome To My Life - Simple Plan
  • Zaopiekuj Się Mną - Rezerwat
    Zaopiekuj Się Mną - Rezerwat
    liczba odtworzeń: 247
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty