Eskarock:

utwory

We Have All The Time In The World - Louis Armstrong

We Have All The Time In The World - Louis Armstrong
O Zespole: Louis Daniel Armstrong urodził się 4 sierpnia 1901 w Nowym Orleanie.

W 1922 roku przeprowadził się do Chicago, gdzie został zaproszony przez Joe "King" Olivera do gry w jego Creole Jazz Band. Potem prowadził własne zespoły: Hot Five i Hot Seven. Nagrywał też z big bandam Fletchera Hendersona.Występował często w duecie z Ellą Fitzgerald. Armstrong był nie tylko wybitnym muzykiem, ale także doskonałym showmanem. Należał do pierwszych czarnych jazzmanów, których akceptowano w wyższych sferach białego społeczeństwa.

Zmarł na atak serca w 1971 w wieku 69 lat.

 
Wybrana dyskografia:

New Orleans (1946),
Town Hall Concert Plus (1947),
Carnegie Hall Concert With Edmond Hall’s Sextet (1947),
This Is Jazz (1947),
A Song Is Born (1947),
Satchmo At Symphony Hall (1947),
Louis Armstrong And His All Stars At Nice (1948),
Louis Armstrong And His All Stars Live At Ciro’s, Philadelphia (1948),
Louis Armstrong And His All Stars Live At The Empire Room, Los Angeles (1948),
Louis Armstrong And His All Stars Live At The Clique Club Vols 1-5 (1948-49),
Louis Armstrong At The Eddie Condon Floor Show (1949),
New Orleans Nights (1950-54),
Louis Armstrong And His All Stars Live At Pasadena (1951),
The Greatest Concert (1951),
Glory Alley (1952),
Louis Armstrong And His All Stars In Yokohama (l953),
Louis Armstrong And His All Stars Live At The Crescendo Club, Los Angeles (1955),
Louis Armstrong Plays W.C. Handy (1954),
Satch Plays Fats (1955),
Ambassador Satch (1955),
Chicago Concert (1956),
Satchmo The Great (1956),
Louis Armstrong And His All Stars Live At Pasadena 2 (1956),
Satchmo: A Musical Autobiography (1956-57),
Ella And Louis (1957; z Ellą Fitzgerald),
Porgy And Bess (1957; z Fitzgerald),
Ella And Louis Again (1957; z Fitzgerald),
Louis Under The Stars (1957),
Louis Armstrong Meets Oscar Peterson (1957),
The Five Pennies (1958),
Louis And The Good Book (1958),
Louis Armstrong And The Dukes Of Dixieland (1959),
Louis Armstrong And The Dukes Of Dixieland: The Definitive Album-Sweetheart (1959),
Snake Rag (1959),
Louis Armstrong And The Dukes Of Dixieland 2 (1960),
Muskrat Ramble (1960; z Bingiem Crosbym),
The Real Ambassador (1961),
Louis Armstrong And Duke Ellington: The Great Reunion (1961),
Louis Armstrong And Duke Ellington: Together Again (1961),
Satchmo Story (1962),
Louis Armstrong And His All Stars Live At Juan-Les Pins (1967),
What A Wonderful World (1967),
Disney Songs The Satchmo Way (1968),
Louis ‘Country & Western’ Armstrong (1970).
Kompilacje: King Oliver’s Creole Jazz Band (1923),
Louis Armstrong & Sidney Bechet (1924-25),
Louis Armstrong And The Fletcher Henderson Orchestra (1924-26),
The Hot Fives And Hot Sevens Vol. 1-4 (1925-28),
His Greatest Years Vol. 1-4 (1925-28),
Louis Armstrong And The Blues Singers (1925-29),
The Louis Armstrong Legend Vol. 1-4 (1925-29),
Louis Armstrong VSOP Vol. 1-8 (1925-32),
Satchmo Style (1929-30),
Louis In Los Angeles (1930-31),
Young Louis Armstrong (1930-33),
Louis Armstrong European Tour (1933-34),
Louis Sings The Blues (1933-47),
Louis Armstrong And His Orchestra (1935-41),
Swing That Music (1935-44),
The Mills Brothers And Louis Armstrong (1937-40),
Midnight At V-disc (1944),
The California Concert (1992)
Complete 1924-1925 (1993; z Fletcherem Hendersonem),
Classics 1940-42 (1993),
Gold Collection (1993),
The Pure Genius Of (1994),
The Ultimate Collection (1994)

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Louis Armstrong
  • Loveless Love - Louis Armstrong, Velma Middleton
    Loveless Love - Louis Armstrong , Velma Middleton
    do ulubionych
  • April In Paris - Ella Fitzgerald, Louis Armstrong
    April In Paris - Ella Fitzgerald , Louis Armstrong
    tekst utworu do ulubionych
  • Hello Dolly! - Louis Armstrong
    Hello Dolly! - Louis Armstrong
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • A Kiss To Build A Dream On - Louis Armstrong
    A Kiss To Build A Dream On - Louis Armstrong
    tekst utworu do ulubionych
  • What A Wonderful World - Louis Armstrong
    What A Wonderful World - Louis Armstrong
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Louis Armstrong

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Chciałem Być - Krzysztof Krawczyk
    Chciałem Być - Krzysztof Krawczyk
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Discoverer - R.E.M.
  • Give It All Back - Noah And The Whale
    Give It All Back - Noah And The Whale
    liczba odtworzeń: 37
    do ulubionych strona artysty
  • McFearless - Kings of Leon
  • Ty I Ja - Negatyw
    Ty I Ja - Negatyw
    liczba odtworzeń: 1189
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Mordor - Dr Misio
    Mordor - Dr Misio
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Born Dead - Body Count
    Born Dead - Body Count
    liczba odtworzeń: 39
    do ulubionych strona artysty
  • Song On Fire - Nickelback
    Song On Fire - Nickelback
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Stay - Hurts
    Stay - Hurts
    liczba odtworzeń: 1669
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Where Did You Sleep Last Night - Nirvana