Eskarock:

utwory

Co Ty Tutaj Robisz - Elektryczne Gitary

Co Ty Tutaj Robisz - Elektryczne Gitary
Gramy to w: Radio WAWA
O Zespole: Elektryczne Gitary - zespół rockowy powstał w 1990 roku. Założony przez Kubę Sienkiewicza, Piotra Łojka oraz Rafała Kwaśniewskiego.

Popularność grupie przyniosły utwory które pojawiły się na listach przebojów: "Włosy" i "Jestem z miasta" z płyty Wielka radość,  która wydana została w 1992 roku i osiągnęła status złoty. Autorem większości tekstów jest lider Kuba Sienkiewicz. Zespół nie spoczął na laurach i juz rok później wydali kolejny album A Ty co (1993) z przebojami "Dzieci", "Wyszków tonie", czy "Nie pij Piotrek". Kuba Sienkiewicz postanowił nagrać solową płytę Od morza do morza (1994). Rok 1995 przynosi kolejną płytę Elektrycznych Gitar Huśtawki która nie odniosła już takiego sukcesu jak poprzednie albumy. Dwa lata później zespół wydaje dwie płyty w tym jedną ze ścieżką dźwiękową do filmu Juliusza Machulskiego "Killer". Płyta Na krzywy ryj (1997) osiągnęła status platynowej i pozwoliła Elektrycznym Gitarom wrócić na listy przebojów. Współpraca z reżyserem Juliuszem Machulskim była dalej kontynuowana i w 1999 roku zespół napsiał muzykę do drugiej części filmu Killer-ów 2-óch. Z okazji 10lecia działalności Elektrycznych Gitar wydano dwupłytowy album Słodka Maska. Pierwsza płyta była wydaniem studyjnym, druga koncertowym. 

W 2002 powstaje kolejny soundtrack do filmu Kariera Nikosia Dyzmy. Po czterech latach przerwy pojawia się kolejna płyta zatytułowana Atomistyka, poprzedzona singlem "Czasy średnie".
W 2009 w sklepach ukazuje się płyta Antena podsumowująca 20-letnią działalność historię zespołu. 

Dyskografia

* 1992 - Wielka Radość
* 1993 - A Ty Co
* 1995 - Huśtawki
* 1996 - Chałtury
* 1997 - Na Krzywy Ryj
* 1997 - Kiler
* 1999 - Kiler-ów 2-óch
* 2000 - Słodka Maska
* 2002 - Kariera Nikosia Dyzmy
* 2006 - Atomistyka
* 2009 - Antena
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Elektryczne Gitary
  • Co Powie Ryba - Elektryczne Gitary
    Co Powie Ryba - Elektryczne Gitary
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Kiler - Elektryczne Gitary
    Kiler - Elektryczne Gitary
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Doktor Dyzma - Elektryczne Gitary
    Doktor Dyzma - Elektryczne Gitary
    tekst utworu do ulubionych
  • Koniec - Elektryczne Gitary
    Koniec - Elektryczne Gitary
    tekst utworu do ulubionych
  • Co Ty Tutaj Robisz - Elektryczne Gitary
    Co Ty Tutaj Robisz - Elektryczne Gitary
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Elektryczne Gitary

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • W Jej Dłoniach - Patrycja Markowska
  • Słońce, Horyzont, Świt - Partizan
    Słońce, Horyzont, Świt - Partizan
    liczba odtworzeń: 30
    do ulubionych strona artysty
  • Lazy Days - Robbie Williams
  • Motorcycle Emptiness - Manic Street Preachers
    Motorcycle Emptiness - Manic Street Preachers
    liczba odtworzeń: 3815
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Parisienne Walkways - Gary Moore
    Parisienne Walkways - Gary Moore
    liczba odtworzeń: 100
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Today - All The Young
  • You're In Love With A Psycho - Kasabian
    You're In Love With A Psycho - Kasabian
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Come To Town - System of a Down
  • Jealous Again - The Black Crowes
  • Street Spirit - Eliza Lumley