Eskarock:

utwory

V Bieg - Budka Suflera

V Bieg - Budka Suflera
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Lydia - Highly Suspect
    Lydia - Highly Suspect
    liczba odtworzeń: 538
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Skies On Fire - AC/DC
    Skies On Fire - AC/DC
    liczba odtworzeń: 248
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Walking Corpse - Brutal Truth
  • Their Law - The Prodigy
  • My Sacrifice - Creed
    My Sacrifice - Creed
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Alone Together - Animal Kingdom
  • Italiano - Edyta Bartosiewicz
    Italiano - Edyta Bartosiewicz
    liczba odtworzeń: 614
    do ulubionych strona artysty
  • Kultowy Woman - John Lennon
    Woman - John Lennon
    liczba odtworzeń: 2047
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • We've Got Forever - Michael Jackson
  • Aya - Kasia Kowalska
    Aya - Kasia Kowalska
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty