Eskarock:

utwory

FilozOFF - Grzegorz Markowski Ryszard Sygitowicz

FilozOFF - Grzegorz Markowski, Ryszard Sygitowicz
O Zespole: Grzegorz Markowski urodził się 23 września 1953 roku w Józefowie.
Swoją karierę zaczął śpiewając w grupie Watabah. Potem był wokalistą w Studio Piosenki ZAKR. Następnie występował z Teatrem w Targówku i w grupie Victoria Singers. W 1976 roku wziął udział na festiwalu opolskim w Koncercie Debiutów. Dwa lata później wystąpił na festiwalu piosenki International Song Contest w Castlebar w Irlandii. Otrzymał tam nagrodę za interpretację utworu Little Things.

Po nagraniu motywu do serialu "07 zgłoś się" otrzymał propozycję współpracy od Zbigniewa Hołdysa, założyciela zespołu Perfect. W 1983 grupa Perfect została rozwiązana. Grzegorz Markowski występował w tym czasie razem z formacjami Hazard i Samolot. W 1987 roku wydał solową płytę „Kolorowy telewizor”. Dopiero w 1993 roku powrócił do grupy jako wokalista. Stało się to po tym, jak w 1992 Zbigniew Hołdys ostatecznie rozwiązał zespół ze sobą jako liderem.

Filmografia

* 2005 - Solidarność, Solidarność, jako Grzegorz Markowski;
* 2001 - Córa marnotrawna, jako guru;
* 1986 - Maskarada, wykonanie piosenek;
* 1984 - Miłość z listy przebojów, jako wykonawca piosenki finałowej;

Udźwiękowienie filmów

* 2006 - Fałszerze - powrót Sfory, utwór: Zło;
* 2004 - RH+, utwór: Gdy pojawiłaś się;
* 2001 - Zostać miss, utwór: Miłość rośnie w nas;
* 1998 - Spona, utwory: Chyba, że mnie pocałujesz, Wymyśliłem Ciebie, Jeszcze swój egzamin zdasz;
* 1998 - Ekstradycja 3, utwór: Twoje miasto;
* 1988 - temat muzyczny do filmu W labiryncie;
* 1984 - Miłość z listy przebojów, utwory: Szalik bordo, Filozofia łu bu du albo poradnik damskiego boksera, Krzyk, Ja kocham Rock;
* 1976 - 1978 - temat muzyczny do filmu 07 zgłoś się;

Dyskografia

* 1987 - Kolorowy telewizor;
* 1997 - udział w nagraniu nowej wersji utworu Moja i twoja nadzieja w akcji pomocy dla powodzian;
* 2007 - Album Grube ryby zespołu Grube ryby - gościnnie w utworze Co się stało z naszą Solidarnością;


Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Grzegorz Markowski
  • Twoje Miasto - Liroy, Grzegorz Markowski
    Twoje Miasto - Liroy , Grzegorz Markowski
    tekst utworu do ulubionych
  • Chcesz Więcej - Grzegorz Markowski, Ryszard Sygitowicz
  • Kołysanka - Patrycja Markowska, Grzegorz Markowski
    Kołysanka - Patrycja Markowska , Grzegorz Markowski
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Idę Na Szczyt - Grzegorz Markowski, Ryszard Sygitowicz
  • Go Go Shake Your Body - Grzegorz Markowski, Ryszard Sygitowicz
więcej utworów
Ryszard Sygitowicz

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nice Guys Finish Last - Green Day
  • Somebody That I Used To Know - Gotye, Kimbra
    Somebody That I Used To Know - Gotye, Kimbra
    liczba odtworzeń: 349
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Za Ekranem Odwagi - Negatyw
    Za Ekranem Odwagi - Negatyw
    liczba odtworzeń: 1486
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • End Of The Beginning - Black Sabbath
    End Of The Beginning - Black Sabbath
    liczba odtworzeń: 187
    do ulubionych strona artysty
  • Crazy - Simple Plan
  • Heartbreaker - Michael Jackson
  • Jackie - Sinéad O'Connor
  • Let Me Go - Michael Jackson
  • Deutschland - Rammstein
    Deutschland - Rammstein
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Powiedz Ile Masz Lat - Urszula
    Powiedz Ile Masz Lat - Urszula
    liczba odtworzeń: 2
    tekst utworu do ulubionych strona artysty