Eskarock:

utwory

Tom's Diner - Suzanne Vega

Tom's Diner - Suzanne Vega
Gramy to w: Radio Vox FM Radio ESKA
O Zespole: Suzanne Vega urodziła się 11 lipca 1959 roku w Santa Monica w Kalifornii.

Zaczęła występować w połowie lat 70-tych w Nowym Jorku. Sławę zyskała w latach 80-tych. Na swoim koncie ma siedem albumów. Debiutancki krążek zatytułowany "Suzanne Vega"  wydany został w 1985 roku. Dwa lata później ukazuje się album "Solitude Standing". W 1990 roku pojawia się kolejny krążek "Days of Open Hand", w 1992 roku " 99.9F°", w roku 1996 album " Nine Objects of Desire", a w 2001 roku "Songs in Red and Gray".

Ostatni album "Beauty & Crime" wydany został w 2007 roku. W Polsce do tej pory Suzanne Vega wystąpiła osiem razy. Ostatni jej występ miał miejsce 29 lipca 2009 roku w Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku.

Dyskografia
Albumy

    * Suzanne Vega (1985)
    * Solitude Standing (1987)
    * Days of Open Hand (1990)
    * 99.9F° (1992)
    * Nine Objects of Desire (1996)
    * Songs in Red and Gray (2001)
    * Beauty & Crime (2007)

Kompilacje

    * Tried & True: The Best of Suzanne Vega (1998)
    * Retrospective - The Best of Suzanne Vega (2003)
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Suzanne Vega
  • Night Vision - Suzanne Vega
  • Luka - Suzanne Vega
    Luka - Suzanne Vega
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Caramel - Suzanne Vega
    Caramel - Suzanne Vega
    tekst utworu do ulubionych
  • Tom's Diner - Suzanne Vega
    Tom's Diner - Suzanne Vega
    tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Suzanne Vega
więcej teledysków
Suzanne Vega

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Tease Me - Michael Jackson
  • La Del Ruso - Gotan Project
    La Del Ruso - Gotan Project
    liczba odtworzeń: 7
    do ulubionych strona artysty
  • Skinny Little Bitch - Hole
    Skinny Little Bitch - Hole
    liczba odtworzeń: 73
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • You Are There - Michael Jackson
  • I Can't Stop - The Ruse
  • On Every Street - Dire Straits
    On Every Street - Dire Straits
    liczba odtworzeń: 279
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Love Is a Long Road - Tom Petty
  • Pen - System of a Down
  • Lost Children - Tom Petty and the Heartbreakers
  • No Shoes - John Lee Hooker
    No Shoes - John Lee Hooker
    liczba odtworzeń: 32
    do ulubionych strona artysty