Eskarock:

utwory

Magiczne Słowa - Ziyo

Magiczne Słowa - Ziyo
Tagi:

90s

rock

Gramy to w: Eska Rock Polska
O Zespole: Ziyo. W 1984 roku dwaj bracia, grający na basie Jerzy i na gitarze Darek Durałowie wspólnie z gitarzystą Markiem Klochem, perkusistą Krzysztofem Krupą, śpiewającymi Jarkiem Majką oraz Wojtkiem Klichem powołują do życia zespół rockowy Tower. Zaczynają grać na różnych przeglądach muzyki młodzieżowej oraz w konkursie na Festiwalu Muzyków Rockowych Jarocin 84 . Rok później już pod zmienioną nazwą Mixt Rock ponownie występują na różnych przeglądach muzyki młodzieżowej oraz w Jarocinie. W 1986 roku po raz kolejny zmieniają nazwę, tym razem na Ziyo. W 1986 roku zespół zajął I miejsce na festiwalu Mokotowska Jesień Muzyczna. Aktualny skład grupy to: Jerzy Durał (wokal), Sławomir Puka (perkusja), Piotr Sokołowski (gitara), Łukasz Adamczyk(bas), Mariusz Dziekan (instrumenty klawiszowe).


Dyskografia

    * Ziyo (1989)
    * Witajcie w teatrze cieni (1990)
    * Gloria (1991)
    * Kolędy (1992)
    * Tetris (1994)
    * Spectrum (1998)
    * Exlibris - Magiczne numery 1986-2000 (2000)
    * Antologia (2004)
    * Popburger (2005)
    * Puzzle (2009)

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Ziyo
  • Oj Maluśki - Ziyo
    Oj Maluśki - Ziyo
    do ulubionych
  • Wyspy (Bliżej Gwiazd) - Ziyo
    Wyspy (Bliżej Gwiazd) - Ziyo
    tekst utworu do ulubionych
  • Magiczne Słowa - Ziyo
    Magiczne Słowa - Ziyo
    tekst utworu do ulubionych
  • Dzisiaj W Betlejem - Ziyo
    Dzisiaj W Betlejem - Ziyo
    do ulubionych
więcej utworów
Ziyo

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Cotopaxi - The Mars Volta
    Cotopaxi - The Mars Volta
    liczba odtworzeń: 30
    do ulubionych strona artysty
  • Broken Open - Adam Lambert
  • Głucha Noc - Peja, Slums Attack
    Głucha Noc - Peja, Slums Attack
    liczba odtworzeń: 235
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Close To Me - Ellie Goulding, Diplo, Swae Lee
    Close To Me - Ellie Goulding, Diplo, Swae Lee
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Girls - The 1975
    Girls - The 1975
    liczba odtworzeń: 7097
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Rock The Casbah - The Clash
    Rock The Casbah - The Clash
    liczba odtworzeń: 5829
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Rower - Lech Janerka
  • W Piekle Nie Będę Sam - Ocean - OCN
    W Piekle Nie Będę Sam - Ocean - OCN
    liczba odtworzeń: 1482
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Never Let Me Down Again - Depeche Mode
  • Fader - The Temper Trap
    Fader - The Temper Trap
    liczba odtworzeń: 48
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty