Eskarock:

utwory

I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson

I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson
O Zespole: Cassandra Wilson urodziła się 4 grudnia 1955 w Jackson w stanie Missisipi.

Przez 13 lat uczyła się gry na fortepianie. W latach 80. przeprowadziła się do Nowego Orleanu, gdzie występowała razem z Earlem Turbintonem i Ellisem Marsalisem. W 1985 r. wzięła udział w nagraniu albumu "Motherland Pulse" Steve'a Colemana, a szefowie niemieckiej wytwórni JMT zaproponowali jej nagranie autorskiej płyty.

Debiutancki album "Point Of View" został zrealizowany wraz z Colemanem i gitarzystą Jeanem Paulem Bourellym. Nagranie to okazało się przełomowe karierze pianistki: posypały się oferty współpracy od najznakomitszych nowojorskich jazzmanów.

Dyskografia

    * Destiny Express
    * Point of View (1986)
    * Days Aweigh (1987)
    * Blue Skies (1988)
    * Jumpworld (1990)
    * She Who Weeps (1991)
    * Live (1992)
    * Dance to the Drums Again (1993)
    * Blue Light 'Til Dawn (1993)
    * After the Beginning Again (1994)
    * New Moon Daughter (1995)
    * Songbook (1996)
    * Rendezvous (z Jackym Terrassonem) (1997)
    * Traveling Miles (1999)
    * Belly of the Sun (2002)
    * Sings Standards (2002)
    * Glamoured (2003)
    * Thunderbird (2006)
    * Brown Sugar soundtrack - Time after Time
    * Loverly (2008)
    * Closer to You: The Pop Side (2009)
    * Silver Pony (2010)
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Cassandra Wilson
  • I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson
    I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Lay Lady Lay  - Cassandra Wilson
    Lay Lady Lay - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Time After Time - Cassandra Wilson
    Time After Time - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • The Little Drummer Boy - Cassandra Wilson
    The Little Drummer Boy - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Harvest Moon - Cassandra Wilson
    Harvest Moon - Cassandra Wilson
    do ulubionych
więcej utworów
Cassandra Wilson

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • The Trick Is To Keep Breathing - Garbage
    The Trick Is To Keep Breathing - Garbage
    liczba odtworzeń: 61
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Cars - Fear Factory
    Cars - Fear Factory
    liczba odtworzeń: 63
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Shoot The Runner - Kasabian
  • Soldier Of Fortune - Deep Purple
  • Innocence - Dream Theater
  • I Don't Want To Live Without You - Foreigner
    I Don't Want To Live Without You - Foreigner
    liczba odtworzeń: 53
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • What Other Guy - Adam Cohen
  • Co Się Stało z Magdą K. - Perfect
    Co Się Stało z Magdą K. - Perfect
    liczba odtworzeń: 299
    do ulubionych strona artysty
  • Debra - Beck
  • Tomorrow Never Dies - Sheryl Crow
    Tomorrow Never Dies - Sheryl Crow
    liczba odtworzeń: 73
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty