Eskarock:

utwory

I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson

I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson
O Zespole: Cassandra Wilson urodziła się 4 grudnia 1955 w Jackson w stanie Missisipi.

Przez 13 lat uczyła się gry na fortepianie. W latach 80. przeprowadziła się do Nowego Orleanu, gdzie występowała razem z Earlem Turbintonem i Ellisem Marsalisem. W 1985 r. wzięła udział w nagraniu albumu "Motherland Pulse" Steve'a Colemana, a szefowie niemieckiej wytwórni JMT zaproponowali jej nagranie autorskiej płyty.

Debiutancki album "Point Of View" został zrealizowany wraz z Colemanem i gitarzystą Jeanem Paulem Bourellym. Nagranie to okazało się przełomowe karierze pianistki: posypały się oferty współpracy od najznakomitszych nowojorskich jazzmanów.

Dyskografia

    * Destiny Express
    * Point of View (1986)
    * Days Aweigh (1987)
    * Blue Skies (1988)
    * Jumpworld (1990)
    * She Who Weeps (1991)
    * Live (1992)
    * Dance to the Drums Again (1993)
    * Blue Light 'Til Dawn (1993)
    * After the Beginning Again (1994)
    * New Moon Daughter (1995)
    * Songbook (1996)
    * Rendezvous (z Jackym Terrassonem) (1997)
    * Traveling Miles (1999)
    * Belly of the Sun (2002)
    * Sings Standards (2002)
    * Glamoured (2003)
    * Thunderbird (2006)
    * Brown Sugar soundtrack - Time after Time
    * Loverly (2008)
    * Closer to You: The Pop Side (2009)
    * Silver Pony (2010)
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Cassandra Wilson
  • I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson
    I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Lay Lady Lay  - Cassandra Wilson
    Lay Lady Lay - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Time After Time - Cassandra Wilson
    Time After Time - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • The Little Drummer Boy - Cassandra Wilson
    The Little Drummer Boy - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Harvest Moon - Cassandra Wilson
    Harvest Moon - Cassandra Wilson
    do ulubionych
więcej utworów
Cassandra Wilson

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Ballad Of Chasey Laine - Bloodhound Gang
    Ballad Of Chasey Laine - Bloodhound Gang
    liczba odtworzeń: 89
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Wolf Like Me - Tv On The Radio
  • Daydream In Blue - I Monster
    Daydream In Blue - I Monster
    liczba odtworzeń: 35
    do ulubionych strona artysty
  • We're From America - Marilyn Manson
    We're From America - Marilyn Manson
    liczba odtworzeń: 112
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Widzę Twoją Twarz - Kasia Kowalska
    Widzę Twoją Twarz - Kasia Kowalska
    liczba odtworzeń: 29
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nothing To Worry About - Peter & Bjorn and John
    Nothing To Worry About - Peter & Bjorn and John
    liczba odtworzeń: 37
    do ulubionych strona artysty
  • Only If You Run - Julian Plenti
    Only If You Run - Julian Plenti
    liczba odtworzeń: 18
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • High Voltage - Linkin Park
  • Yo Yo - Abradab
  • When It Was Good - Flipsyde
    When It Was Good - Flipsyde
    liczba odtworzeń: 34
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty