Eskarock:

utwory

Lay Lady Lay - Cassandra Wilson

Lay Lady Lay  - Cassandra Wilson
O Zespole: Cassandra Wilson urodziła się 4 grudnia 1955 w Jackson w stanie Missisipi.

Przez 13 lat uczyła się gry na fortepianie. W latach 80. przeprowadziła się do Nowego Orleanu, gdzie występowała razem z Earlem Turbintonem i Ellisem Marsalisem. W 1985 r. wzięła udział w nagraniu albumu "Motherland Pulse" Steve'a Colemana, a szefowie niemieckiej wytwórni JMT zaproponowali jej nagranie autorskiej płyty.

Debiutancki album "Point Of View" został zrealizowany wraz z Colemanem i gitarzystą Jeanem Paulem Bourellym. Nagranie to okazało się przełomowe karierze pianistki: posypały się oferty współpracy od najznakomitszych nowojorskich jazzmanów.

Dyskografia

    * Destiny Express
    * Point of View (1986)
    * Days Aweigh (1987)
    * Blue Skies (1988)
    * Jumpworld (1990)
    * She Who Weeps (1991)
    * Live (1992)
    * Dance to the Drums Again (1993)
    * Blue Light 'Til Dawn (1993)
    * After the Beginning Again (1994)
    * New Moon Daughter (1995)
    * Songbook (1996)
    * Rendezvous (z Jackym Terrassonem) (1997)
    * Traveling Miles (1999)
    * Belly of the Sun (2002)
    * Sings Standards (2002)
    * Glamoured (2003)
    * Thunderbird (2006)
    * Brown Sugar soundtrack - Time after Time
    * Loverly (2008)
    * Closer to You: The Pop Side (2009)
    * Silver Pony (2010)
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Cassandra Wilson
  • I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson
    I Can't Stand The Rain - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Lay Lady Lay  - Cassandra Wilson
    Lay Lady Lay - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Time After Time - Cassandra Wilson
    Time After Time - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • The Little Drummer Boy - Cassandra Wilson
    The Little Drummer Boy - Cassandra Wilson
    do ulubionych
  • Harvest Moon - Cassandra Wilson
    Harvest Moon - Cassandra Wilson
    do ulubionych
więcej utworów
Cassandra Wilson

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Trujące Rośliny - Coma
  • What About Now  - Bon Jovi
    What About Now - Bon Jovi
    liczba odtworzeń: 277
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Man In The Mirror - Michael Jackson
    Man In The Mirror - Michael Jackson
    liczba odtworzeń: 14
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Infest - Papa Roach
    Infest - Papa Roach
    liczba odtworzeń: 286
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • How Many Times - Illusion
    How Many Times - Illusion
    liczba odtworzeń: 35
    do ulubionych strona artysty
  • Just Human - Carpark North
    Just Human - Carpark North
    liczba odtworzeń: 1900
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Giant - Anthrax
  • State Of The World Address - Biohazard
    State Of The World Address - Biohazard
    liczba odtworzeń: 9
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Battle In Me - Garbage
  • Been Away Too Long - Soundgarden
    Been Away Too Long - Soundgarden
    liczba odtworzeń: 253
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty