Eskarock:

utwory

Młode Lwy - Budka Suflera

Młode Lwy - Budka Suflera
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Większy Zjada Mniejszego - Dezerter
    Większy Zjada Mniejszego - Dezerter
    liczba odtworzeń: 60
    do ulubionych strona artysty
  • First Kiss - Kid Rock
    First Kiss - Kid Rock
    liczba odtworzeń: 7386
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Wojenka - Lao Che
    Wojenka - Lao Che
    liczba odtworzeń: 4896
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The First Cut - Ocean - OCN
    The First Cut - Ocean - OCN
    liczba odtworzeń: 637
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Selling The Drama - Live
    Selling The Drama - Live
    liczba odtworzeń: 723
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • W Południe - KNŻ
  • Detox - Dżem
    Detox - Dżem
    liczba odtworzeń: 48
    do ulubionych strona artysty
  • Crash - Dave Matthews Band
  • Saturday Night - Kaiser Chiefs
  • Mister Of America - Lombard
    Mister Of America - Lombard
    liczba odtworzeń: 88
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty