Eskarock:

utwory

Szalony Koń - Budka Suflera

Szalony Koń - Budka Suflera
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Wake Up - Three Days Grace
  • Raining Again - Moby
  • Strach Się Bać - Lady Pank
    Strach Się Bać - Lady Pank
    liczba odtworzeń: 75
    do ulubionych strona artysty
  •  See You Later Alligator - Bill Haley
    See You Later Alligator - Bill Haley
    liczba odtworzeń: 77
    do ulubionych strona artysty
  • You Can't Hurry Love - Phil Collins
    You Can't Hurry Love - Phil Collins
    liczba odtworzeń: 136
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Kocham Wolność - Chłopcy z Placu Broni
    Kocham Wolność - Chłopcy z Placu Broni
    liczba odtworzeń: 2622
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • High Hopes - Panic at the Disco
    High Hopes - Panic at the Disco
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Blind Faith - Dream Theater
  • Death By Diamonds And Pearls - Band Of Skulls
    Death By Diamonds And Pearls - Band Of Skulls
    liczba odtworzeń: 29
    do ulubionych strona artysty
  • Lazarus - The Boo Radleys