Eskarock:

utwory

Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera

Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
Gramy to w:
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Kultowy Miss You - The Rolling Stones
    Miss You - The Rolling Stones
    liczba odtworzeń: 2507
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Where Did Your Love Go? - Dawid Podsiadło
    Where Did Your Love Go? - Dawid Podsiadło
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • W Jej Dłoniach - Patrycja Markowska
  • The Way - Fastball
    The Way - Fastball
    liczba odtworzeń: 620
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Mushroom Cult - System of a Down
  • Cryin Like a Bitch - Godsmack
    Cryin Like a Bitch - Godsmack
    liczba odtworzeń: 30
    do ulubionych strona artysty
  • Girl Don't Take Your Love From Me - Michael Jackson
  • Hold Me  - Tom Odell
    Hold Me - Tom Odell
    liczba odtworzeń: 1221
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nie Wymińmy Się - Marcin Rozynek, Magda Wójcik
    Nie Wymińmy Się - Marcin Rozynek, Magda Wójcik
    liczba odtworzeń: 72
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Bad - Michael Jackson
    Bad - Michael Jackson
    liczba odtworzeń: 51
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty