Eskarock:

utwory

Won't Last Long - Tom Petty and the Heartbreakers

Won't Last Long - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • God Rest Ye Merry Gentlemen - Bad Religion
    God Rest Ye Merry Gentlemen - Bad Religion
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Confusion - Electric Light Orchestra
    Confusion - Electric Light Orchestra
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Love Burns - Black Rebel Motorcycle Club
  • The Bad Touch - Bloodhound Gang
    The Bad Touch - Bloodhound Gang
    liczba odtworzeń: 1461
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Bridge Burning - Foo Fighters
    Bridge Burning - Foo Fighters
    liczba odtworzeń: 80
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nie Zabijaj Miłości - Edyta Bartosiewicz
    Nie Zabijaj Miłości - Edyta Bartosiewicz
    liczba odtworzeń: 38
    do ulubionych strona artysty
  • The Weight Of The World - Editors
  • Never, Never - Korn
    Never, Never - Korn
    liczba odtworzeń: 16439
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Burning Of The Midnight Lamp - Jimi Hendrix
  • Your Love - Diddy - Dirty Money
    Your Love - Diddy - Dirty Money
    liczba odtworzeń: 19
    do ulubionych strona artysty