Eskarock:

utwory

Free Girl Now - Tom Petty and the Heartbreakers

Free Girl Now - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • What Could Have Been Love - Aerosmith
    What Could Have Been Love - Aerosmith
    liczba odtworzeń: 879
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Lifening - Snow Patrol
    Lifening - Snow Patrol
    liczba odtworzeń: 62
    do ulubionych strona artysty
  • Daydreaming - Radiohead
    Daydreaming - Radiohead
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • E-Bow The Letter - R.E.M., Patti Smith
    E-Bow The Letter - R.E.M., Patti Smith
    liczba odtworzeń: 88
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • H.A.M. - Jay-Z, Kanye West
  • So Cruel - U2
  • Kultowy Get Back - The Beatles
    Get Back - The Beatles
    liczba odtworzeń: 436
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Hallowed Be Thy Name - Iron Maiden
    Hallowed Be Thy Name - Iron Maiden
    liczba odtworzeń: 63
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Prosto do Słońca - Emigranci
    Prosto do Słońca - Emigranci
    liczba odtworzeń: 159
    do ulubionych strona artysty
  • She's Long Gone - The Black Keys
    She's Long Gone - The Black Keys
    liczba odtworzeń: 17
    tekst utworu do ulubionych strona artysty