Eskarock:

utwory

Angel Dream II - Tom Petty and the Heartbreakers

Angel Dream II - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • The Only Living Boy In New York - Simon & Garfunkel
    The Only Living Boy In New York - Simon & Garfunkel
    liczba odtworzeń: 17
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Honey Pie - The Beatles
  • Święta Będą Cały Rok - The Boogie Town
    Święta Będą Cały Rok - The Boogie Town
    liczba odtworzeń: 102
    do ulubionych strona artysty
  • Reconcile - Curly Heads
    Reconcile - Curly Heads
    liczba odtworzeń: 58762
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Goodbye Angels - Red Hot Chili Peppers
    Goodbye Angels - Red Hot Chili Peppers
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • 'Til Death - Barcelona
  • Night Crawler - Judas Priest
    Night Crawler - Judas Priest
    liczba odtworzeń: 38
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The World - Empire Of The Sun
  • Honey - System of a Down
  • All For One - The Stone Roses
    All For One - The Stone Roses
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty