Eskarock:

utwory

Cream - Prince

Cream - Prince
Gramy to w: Eska Rock
O Zespole: Prince, właściwie Prince Rogers Nelson (ur. 7 czerwca 1958 w Minneapolis, stan Minnesota) - amerykański muzyk, zaliczany do grona tych, którzy wywarli największy wpływ na kształt współczesnej muzyki rozrywkowej. Prince jest przedstawicielem takich stylów jak soul, funky, R&B, dance, rock i jazz rock. Choć najczęściej postrzegany jest jako wokalista i gitarzysta, Prince z równą łatwością gra także na gitarze basowej, instrumentach klawiszowych i perkusji, pisze teksty, komponuje i aranżuje, a nawet bywa producentem. Zaliczany jest do największych ekscentryków rockowych. Kontrowersyjnym ubiorem i zachowaniem wykreował wizerunek, który nadawał ton kulturze pop końca XX wieku. W 2004 roku Prince został wprowadzony do Rock and Roll Hall of Fame.
Dyskografia : 1978 For You
1979 Prince
1980 Dirty Mind
1981 Controversy
1983 1999
1984 Purple Rain
1985 Around the World in a Day
1986 Parade
1987 Sign ‘O’ the Times
1987 The Black Album
1988 Lovesexy
1989 Batman
1990 Prince New Power Generation
1990 Graffiti Bridge
1991 Diamonds and Pearls
1992 Secret Gig
1993 The Hits/The B-Sides
1993 Goldnigga
1994 The Beautiful Experience
1994 Come
1995 The Gold Experience
1995 Exodus
1996 Music From The Motion Picture Girl 6
1996 Chaos & Disorder
1996 Emancipation
1997 Crystal Ball
1998 New Power Soul
1999 The Vault… Old Friends 4 Sale
1999 Rave Un2 the Joy Fantastic
2000 Rave In2 the Joy Fantastic
2001 The Very Best Of Prince
2001 The Rainbow Children
2002 One Nite Alone…
2003 Xpectation
2003 C-Note
2003 N.E.W.S
2004 The Chocolate Invasion
2004 The Slaughterhouse
2004 Musicology
2006 3121
2006 Ultimate
2007 Planet Earth
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Prince
  • Another Lonely Christmas - Prince
    Another Lonely Christmas - Prince
    tekst utworu do ulubionych
  • When Doves Cry - Prince
  • Breakdown - Prince
    Breakdown - Prince
    do ulubionych
  • FALLINLOVE2NITE - Prince, Zooey Deschanel
    FALLINLOVE2NITE - Prince , Zooey Deschanel
    do ulubionych
  • Cream - Prince
więcej utworów
Prince

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Holiday - Turboweekend
  • Fell On Black Days - Soundgarden
    Fell On Black Days - Soundgarden
    liczba odtworzeń: 3
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Incommunicado - Marillion
    Incommunicado - Marillion
    liczba odtworzeń: 1236
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • My World - Metallica
    My World - Metallica
    liczba odtworzeń: 139
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Historie - Hey
    Historie - Hey
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Could Have Been Me - The Struts
    Could Have Been Me - The Struts
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Human - The Killers
    Human - The Killers
    liczba odtworzeń: 2448
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Big Bright World - Garbage
    Big Bright World - Garbage
    liczba odtworzeń: 71
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Carousel - Michael Jackson
  • Never Tear Us Apart - INXS
    Never Tear Us Apart - INXS
    liczba odtworzeń: 4055
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty