Eskarock:

utwory

Archipelag - Budka Suflera

Archipelag - Budka Suflera
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Ten Zimowy Czas - Roan
    Ten Zimowy Czas - Roan
    liczba odtworzeń: 211
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Damaged By Love - Tom Petty
  • Sanctuary - Welshly Arms
    Sanctuary - Welshly Arms
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Reflektor - Arcade Fire
    Reflektor - Arcade Fire
    liczba odtworzeń: 53190
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Love Letters  - Metronomy
    Love Letters - Metronomy
    liczba odtworzeń: 21205
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Drive - Incubus
    Drive - Incubus
    liczba odtworzeń: 262
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • I Was Born To Love You - Freddie Mercury
    I Was Born To Love You - Freddie Mercury
    liczba odtworzeń: 122
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Close Your Eyes - The Chemical Brothers
  • Styks - IRA
    Styks - IRA
    liczba odtworzeń: 374
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Samochody i Tramwaje - Monika Brodka