Eskarock:

utwory

Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera

Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • All Your Lies - Soundgarden
  • Fury - Muse
  • Miasto Jest Nasze - Gutek, Abradab
    Miasto Jest Nasze - Gutek, Abradab
    liczba odtworzeń: 105
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Bad - Michael Jackson
    Bad - Michael Jackson
    liczba odtworzeń: 51
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Na Pół - Coma
    Na Pół - Coma
    liczba odtworzeń: 7608
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Szybki Świat - Bruno Schulz
    Szybki Świat - Bruno Schulz
    liczba odtworzeń: 1447
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Złota Kula - Grubson, Krzysztof Zalewski
    Złota Kula - Grubson, Krzysztof Zalewski
    liczba odtworzeń: 64
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Easy Lover - Phil Collins, Philip Bailey
    Easy Lover - Phil Collins, Philip Bailey
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • And No More Shall We Part - Nick Cave
  • (I Want To) Come Home - Paul McCartney
    (I Want To) Come Home - Paul McCartney
    liczba odtworzeń: 46
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty