Eskarock:

utwory

Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera

Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
O Zespole: Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak

Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Budka Suflera
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera

ESKA ROCK - najnowsze hity

  •  The Ones Who Help To Set The Sun - Dream Theater
  • Long Gone - Chris Cornell
    Long Gone - Chris Cornell
    liczba odtworzeń: 134
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Alphaville - Bryan Ferry
    Alphaville - Bryan Ferry
    liczba odtworzeń: 85
    do ulubionych strona artysty
  • To Co Mam - Lady Pank
    To Co Mam - Lady Pank
    liczba odtworzeń: 1945
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Yeah Yeah Yeah - New Politics
    Yeah Yeah Yeah - New Politics
    liczba odtworzeń: 2425
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • You Can Leave Your Hat On - Joe Cocker
    You Can Leave Your Hat On - Joe Cocker
    liczba odtworzeń: 148
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Blue Valentine - Tom Waits
    Blue Valentine - Tom Waits
    liczba odtworzeń: 19
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Bittersweet Memories - Bullet For My Valentine
  • You're Beautiful - James Blunt
    You're Beautiful - James Blunt
    liczba odtworzeń: 54
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Little Wing - Sting
    Little Wing - Sting
    liczba odtworzeń: 33
    tekst utworu do ulubionych strona artysty