Eskarock:

utwory

When a Kid Goes Bad - Tom Petty and the Heartbreakers

When a Kid Goes Bad - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Give It All - Rise Against
  • Invisible Touch - Genesis
    Invisible Touch - Genesis
    liczba odtworzeń: 483
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Wasted Little DJ's - The View
    Wasted Little DJ's - The View
    liczba odtworzeń: 43
    do ulubionych strona artysty
  • Kołysanka Dla Nieznajomej - Perfect
    Kołysanka Dla Nieznajomej - Perfect
    liczba odtworzeń: 301
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Kultowy Crosstown Traffic - Jimi Hendrix
    Crosstown Traffic - Jimi Hendrix
    liczba odtworzeń: 2818
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Eyes Wide Open - Gotye
    Eyes Wide Open - Gotye
    liczba odtworzeń: 42
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Angry Chair - Alice in Chains
  • Home Sweet Home/Bitter Sweet Symphony - Limp Bizkit
  • Transparent - Carpark North
    Transparent - Carpark North
    liczba odtworzeń: 1825
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Bling (Confessions Of A King) - The Killers