Eskarock:

utwory

Lost Children - Tom Petty and the Heartbreakers

Lost Children - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Rebirthing - Skillet
  • Good Morning Good Morning - The Beatles
  • Douche Bag - Limp Bizkit
  • Be Not Always - Michael Jackson
  • Rockin Robbin - Michael Jackson
  • Kultowy Ironic - Alanis Morissette
    Ironic - Alanis Morissette
    liczba odtworzeń: 5826
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Hit Me Baby One More Time - Travis
  • Salted Wound - Sia
    Salted Wound - Sia
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Summer Of 69 - Bryan Adams
    Summer Of 69 - Bryan Adams
    liczba odtworzeń: 1309
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • True Colours - Phil Collins
    True Colours - Phil Collins
    liczba odtworzeń: 116
    tekst utworu do ulubionych strona artysty