Eskarock:

utwory

Deliver Me - Tom Petty and the Heartbreakers

Deliver Me - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Can't Get You Out Of My Head - Kylie Minogue
    Can't Get You Out Of My Head - Kylie Minogue
    liczba odtworzeń: 154
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Into The Pavement - Turboweekend
    Into The Pavement - Turboweekend
    liczba odtworzeń: 37
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty
  • Dwadzieściakilka Lat - Cool Kids of Death
    Dwadzieściakilka Lat - Cool Kids of Death
    liczba odtworzeń: 98
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Too Good To Be True - Tom Petty and the Heartbreakers
  • Strażnik Światła - Turbo
  • Rain - Creed
    Rain - Creed
    liczba odtworzeń: 130
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Getaway - Pearl Jam
    Getaway - Pearl Jam
    liczba odtworzeń: 58271
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • She's Not There - Carlos Santana
  • Song For Guy - Elton John
    Song For Guy - Elton John
    liczba odtworzeń: 33
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Johnny Sniper - Enter Shikari