Eskarock:

utwory

Let Me Up - Tom Petty and the Heartbreakers

Let Me Up - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • What Colour Is Your Blood - Vader
    What Colour Is Your Blood - Vader
    liczba odtworzeń: 13
    do ulubionych strona artysty
  • No One Lied - Jack Peñate
  • Mojo - Peeping Tom
    Mojo - Peeping Tom
    liczba odtworzeń: 131
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Rockstar City Life - Lenny Kravitz
    Rockstar City Life - Lenny Kravitz
    liczba odtworzeń: 75
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • No Good - Kaleo
    No Good - Kaleo
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Disarm - The Smashing Pumpkins
    Disarm - The Smashing Pumpkins
    liczba odtworzeń: 4381
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • I Hate Love - Garbage
  • Christmas Time - Bryan Adams
    Christmas Time - Bryan Adams
    liczba odtworzeń: 204
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Follow The Cops Back Home - Placebo
  • To, Czego Pragniesz - Tomek Lipiński
    To, Czego Pragniesz - Tomek Lipiński
    liczba odtworzeń: 120
    obejrzyj teledysk do ulubionych strona artysty