Eskarock:

utwory

Let Me Up - Tom Petty and the Heartbreakers

Let Me Up - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • 11 Minutes - Travis Barker, Halsey, YUNGBLUD
    11 Minutes - Travis Barker, Halsey, YUNGBLUD
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Alcoholic Logic - Amy Winehouse
  • Goodbye Hooray - Red Hot Chili Peppers
  • Chillin' Out (Retarded Knight) - Rotten Bark
  • Koziorożec - Edyta Bartosiewicz
    Koziorożec - Edyta Bartosiewicz
    liczba odtworzeń: 259
    do ulubionych strona artysty
  • Nice Dream - Radiohead
  • Corridors Of Sand - Superxiu
  • A Familiar Taste - Trent Reznor, Atticus Ross
    A Familiar Taste - Trent Reznor, Atticus Ross
    liczba odtworzeń: 26
    do ulubionych strona artysty
  • Shake The Disease - Depeche Mode
  • Dos Gardenias - Buena Vista Social Club
    Dos Gardenias - Buena Vista Social Club
    liczba odtworzeń: 32
    do ulubionych strona artysty