Eskarock:

utwory

Two Gunslingers - Tom Petty and the Heartbreakers

Two Gunslingers - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Te Quiero Puta - Rammstein
  • Summer Wind - Julio Iglesias, Frank Sinatra
    Summer Wind - Julio Iglesias, Frank Sinatra
    liczba odtworzeń: 9
    do ulubionych strona artysty
  • Warrior - Matisyahu
    Warrior - Matisyahu
    liczba odtworzeń: 14
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Black Hole Sun - Soundgarden
    Black Hole Sun - Soundgarden
    liczba odtworzeń: 9811
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Under The Bridge - Red Hot Chili Peppers
    Under The Bridge - Red Hot Chili Peppers
    liczba odtworzeń: 12970
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • After Midnight - Blink 182
    After Midnight - Blink 182
    liczba odtworzeń: 85
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • World On Fire - Slash, Myles Kennedy
    World On Fire - Slash, Myles Kennedy
    liczba odtworzeń: 4425
    do ulubionych strona artysty
  • Utopia - Within Temptation, Chris Jones
    Utopia - Within Temptation, Chris Jones
    liczba odtworzeń: 558
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Lifeline - Papa Roach
    Lifeline - Papa Roach
    liczba odtworzeń: 97
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Being For The Benefit Of Mr. Kite - The Beatles