Eskarock:

utwory

You And I Will Meet Again - Tom Petty and the Heartbreakers

You And I Will Meet Again - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Rzadko Widuję Cię z Dziewczętami - Yugoton, Katarzyna Nosowska, Paweł Kukiz
    Rzadko Widuję Cię z Dziewczętami - Yugoton, Katarzyna Nosowska, Paweł Kukiz
    liczba odtworzeń: 1138
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    liczba odtworzeń: 232
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • We Don't Need Who You Think You Are - Skunk Anansie
  • Malinowy Chruśniak - Daria Zawiałow
    Malinowy Chruśniak - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Tontarna - Kent
    Tontarna - Kent
    liczba odtworzeń: 22
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Lay Lady Lay  - Cassandra Wilson
    Lay Lady Lay - Cassandra Wilson
    liczba odtworzeń: 21
    do ulubionych strona artysty
  • Śmiech Czy Łzy - Dżem
    Śmiech Czy Łzy - Dżem
    liczba odtworzeń: 59
    do ulubionych strona artysty
  • Embrace - White Lies, Chase & Status
  • Czarne Kowboje - Lao Che
  • O Tym, Co Było I O Tym, Co Jest Teraz - Peja, Slums Attack
    O Tym, Co Było I O Tym, Co Jest Teraz - Peja, Slums Attack
    liczba odtworzeń: 111
    tekst utworu do ulubionych strona artysty