Eskarock:

utwory

You Got Lucky - Tom Petty and the Heartbreakers

You Got Lucky - Tom Petty and the Heartbreakers
O Zespole: Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ
Więcej: biografia, galeria, teledyski, inne utwory na stronie artysty: Tom Petty and the Heartbreakers

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Burning Down The House - Talking Heads
    Burning Down The House - Talking Heads
    liczba odtworzeń: 30
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Shimmy - System of a Down
  • Waitin' 4 The Hair - Acid Drinkers
    Waitin' 4 The Hair - Acid Drinkers
    liczba odtworzeń: 35
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Kultowy Rock And Roll Music - The Beatles
    Rock And Roll Music - The Beatles
    liczba odtworzeń: 403
    do ulubionych strona artysty
  • From Me To You - The Beatles
    From Me To You - The Beatles
    liczba odtworzeń: 82
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Extreme Ways - Moby
    Extreme Ways - Moby
    liczba odtworzeń: 121
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • The Kill - Thirty Seconds To Mars
    The Kill - Thirty Seconds To Mars
    liczba odtworzeń: 11241
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Melancholy Sky - Goldfrapp
    Melancholy Sky - Goldfrapp
    liczba odtworzeń: 34
    do ulubionych strona artysty
  • Carnival Of Rust - Poets Of The Fall
  • Sword Of Glory - Motörhead
    Sword Of Glory - Motörhead
    liczba odtworzeń: 41
    do ulubionych strona artysty