Armagedon: biografia, opis, informacje

Armagedon – założona w 1986 roku polska Death metalowa grupa muzyczna. Armagedon stanowi wraz z zespołami takimi jak Vader i Imperator zaczątek death metalu w Polsce.
Zespół uczestniczył w wielu festiwalach metalowych takich jak: „Thrashfest”, „Death Metal Festival„ czy „Drrrama”.

W 1992 roku Armagedon podpisał opiewający na trzy płyty kontrakt z angielską wytwórnią Peaceville Records, który w wyniku nieporozumień został rozwiązany. Zespół nagrał nowy materiał – „Invisible Circle” w Polskim studio nagraniowym w Gdyni.
W 1994 roku Armagedon zawiesił działalność, która została niemal po 12 latach wznowiona.

Dyskografia:
1988 – „Armagedon” (Demo)
1989 – „Czas Przetrwania” (Demo)
1991 – „Dead Condemnation” (Demo)
1993 – „Invisible Circle”
2009 – „Death Then Nothing”


czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Heartless - The Weeknd
    Heartless - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Chcesz się bać - Dr Misio
  • Nowy Own It - Ed Sheeran, Stormzy, Burna Boy
    Own It - Ed Sheeran, Stormzy, Burna Boy
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy The Chain - Evanescence
    The Chain - Evanescence
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Ahimsa - U2, A.R. Rahman
    Ahimsa - U2, A.R. Rahman
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Bob Dylan - Fall Out Boy
    Bob Dylan - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wszystkich Świętych - Mjut
    Wszystkich Świętych - Mjut
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Everything I Wanted - Billie Eilish
    Everything I Wanted - Billie Eilish
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Punk Fu! - Daria Zawiałow
    Punk Fu! - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty