Włącz radio Eska ROCK rozwiń
Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół



Armagedon: biografia, opis, informacje

Armagedon – założona w 1986 roku polska Death metalowa grupa muzyczna. Armagedon stanowi wraz z zespołami takimi jak Vader i Imperator zaczątek death metalu w Polsce.
Zespół uczestniczył w wielu festiwalach metalowych takich jak: „Thrashfest”, „Death Metal Festival„ czy „Drrrama”.

W 1992 roku Armagedon podpisał opiewający na trzy płyty kontrakt z angielską wytwórnią Peaceville Records, który w wyniku nieporozumień został rozwiązany. Zespół nagrał nowy materiał – „Invisible Circle” w Polskim studio nagraniowym w Gdyni.
W 1994 roku Armagedon zawiesił działalność, która została niemal po 12 latach wznowiona.

Dyskografia:
1988 – „Armagedon” (Demo)
1989 – „Czas Przetrwania” (Demo)
1991 – „Dead Condemnation” (Demo)
1993 – „Invisible Circle”
2009 – „Death Then Nothing”


czytaj całość

Inne utwory z bazy muzycznej Eskirock

  • Nowy Living On The 110 - Prophets Of Rage
    Living On The 110 - Prophets Of Rage
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Amsterdam - Nothing But Thieves
  • Nowy Run For Cover - The Killers
    Run For Cover - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Champion - Fall Out Boy
    Champion - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mów Do Mnie - Snowman
    Mów Do Mnie - Snowman
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Strzał - Jamal
    Strzał - Jamal
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy All In One Night - Stereophonics
    All In One Night - Stereophonics
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy England Lost - Mick Jagger
    England Lost - Mick Jagger
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty