Armagedon: biografia, opis, informacje

Armagedon – założona w 1986 roku polska Death metalowa grupa muzyczna. Armagedon stanowi wraz z zespołami takimi jak Vader i Imperator zaczątek death metalu w Polsce.
Zespół uczestniczył w wielu festiwalach metalowych takich jak: „Thrashfest”, „Death Metal Festival„ czy „Drrrama”.

W 1992 roku Armagedon podpisał opiewający na trzy płyty kontrakt z angielską wytwórnią Peaceville Records, który w wyniku nieporozumień został rozwiązany. Zespół nagrał nowy materiał – „Invisible Circle” w Polskim studio nagraniowym w Gdyni.
W 1994 roku Armagedon zawiesił działalność, która została niemal po 12 latach wznowiona.

Dyskografia:
1988 – „Armagedon” (Demo)
1989 – „Czas Przetrwania” (Demo)
1991 – „Dead Condemnation” (Demo)
1993 – „Invisible Circle”
2009 – „Death Then Nothing”


czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Twój ból jest większy niż mój - Kazik
  • Nowy Together - Sia
    Together - Sia
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wodzirej - Sztywny Pal Azji
    Wodzirej - Sztywny Pal Azji
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Voices - Hurts
    Voices - Hurts
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy W górę patrz - IRA
    W górę patrz - IRA
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Retrograde - Pearl Jam
    Retrograde - Pearl Jam
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy SZAŁ NIEBIESKICH CIAŁ - Maanam
    SZAŁ NIEBIESKICH CIAŁ - Maanam
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Ten moment - Edyta Bartosiewicz
    Ten moment - Edyta Bartosiewicz
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Fire In Bone - The Killers
    Fire In Bone - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Stand - Welshly Arms
    Stand - Welshly Arms
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty