Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

Tom Petty and the Heartbreakers: biografia, opis, informacje

Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ



czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy South of the Border (Cheat Codes Remix) - Ed Sheeran, Camila Cabello, Cardi B
    South of the Border (Cheat Codes Remix) - Ed Sheeran, Camila Cabello, Cardi B
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Cyrk - Edyta Bartosiewicz
    Cyrk - Edyta Bartosiewicz
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy History Of Violence - Theory Of A Deadman
    History Of Violence - Theory Of A Deadman
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Can You Hear Me - Korn
    Can You Hear Me - Korn
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Bez słów - VHS
    Bez słów - VHS
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Sprzedawca jutra - Pidżama Porno
    Sprzedawca jutra - Pidżama Porno
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Lonely - Jonas Brothers, Diplo
    Lonely - Jonas Brothers, Diplo
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy All Star (Breathe Carolina rex) - Smash Mouth
    All Star (Breathe Carolina rex) - Smash Mouth
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Schematy - Modern Lies
    Schematy - Modern Lies
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Always There - Greta Van Fleet
    Always There - Greta Van Fleet
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty