Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

Tom Petty and the Heartbreakers: biografia, opis, informacje

Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ



czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Instant History - Biffy Clyro
    Instant History - Biffy Clyro
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Superblood Wolfmoon - Pearl Jam
    Superblood Wolfmoon - Pearl Jam
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Gdybym miała serce - Daria Zawiałow
    Gdybym miała serce - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy No Time To Die - Billie Eilish
    No Time To Die - Billie Eilish
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Trouble - Welshly Arms
    Trouble - Welshly Arms
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Warszawa czeka - Sorry Boys
    Warszawa czeka - Sorry Boys
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Broken Boy - Iggy Pop, Cage the Elephant
    Broken Boy - Iggy Pop, Cage the Elephant
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Heartless - Diplo, Julia Michaels, Morgan Wallen
    Heartless - Diplo, Julia Michaels, Morgan Wallen
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Straight To Hell - Ozzy Osbourne
    Straight To Hell - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Ordinary Man - Ozzy Osbourne
    Ordinary Man - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty