Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

Tom Petty and the Heartbreakers: biografia, opis, informacje

Tom Petty and the Heartbreakers to amerykańska grupa rockowa, która powstała w 1975 roku. W jej skład weszli: Ron Blair (gitara basowa), Mike Campbell (gitara), Howie Epstein (gitara basowa), Stan Lynch (perkusja), Tom Petty (gitara, śpiew) i Benmont Tench (instrumenty klawiszowe). 

Największymi przebojami grupy są "Reakdown, American Girl, I Need to Know, Listen to Her Heart, Refugee, Even the Losers, Don’t Do Me Like That, Here Comes My Girl, Don’t Do Me Like That, Don’t Come Around Here No More, Mary Jane’s Last Dance" i wiele innych.

Okresem największej popularności grupy były lata osiemdziesiąte XX wieku, kiedy to sama grupa jak i jej lider zaliczani byli do czołówki amerykańskiego rocka. W 2002 r. grupa Tom Petty and the Heartbreakers została wprowadzona do Rock and Roll Hall of Fame.

Dyskografia

    * 1976 Tom Petty & the Heartbreakers
    * 1978 You're Gonna Get It!
    * 1979 Damn the Torpedoes
    * 1981 Hard Promises
    * 1982 Long After Dark
    * 1985 Southern Accents
    * 1986 Pack up the Plantation: Live!
    * 1987 Let Me Up (I've Had Enough)
    * 1991 Into the Great Wide Open
    * 1996 Songs and Music from "She's the One"
    * 1999 Echo Warner Brothers
    * 2002 The Last DJ



czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Love Too Much - Keane
    Love Too Much - Keane
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Social Cues - Cage the Elephant
    Social Cues - Cage the Elephant
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy To nie miało prawa się stać - O.S.T.R., Organek
    To nie miało prawa się stać - O.S.T.R., Organek
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy 16 - Highly Suspect
    16 - Highly Suspect
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Ausländer - Rammstein
    Ausländer - Rammstein
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • W piątki leżę w wannie - Dawid Podsiadło, Taco Hemingway
    W piątki leżę w wannie - Dawid Podsiadło, Taco Hemingway
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Will We Talk? - Sam Fender
    Will We Talk? - Sam Fender
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Under Your Scars - Godsmack
    Under Your Scars - Godsmack
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Remember When - Bad Wolves
    Remember When - Bad Wolves
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Ciemność - Żurkowski
    Ciemność - Żurkowski
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty