Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • The Whole Of The Moon - The Waterboys
    The Whole Of The Moon - The Waterboys
    tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
The Waterboys

więcej artystów podobnych
do The Waterboys

The Waterboys: biografia, opis, informacje

The Waterboys to angielski zespół rockowy założony w 1981 roku przez Mike'a Scotta, Anthony'ego Thistlethwaita i Kevina Wilkinsona. Później do zespołu dołączyli Karl Wallinger  i Roddy Lorimer.

Ich debiutancka płyta pt."Waterboys" ukazała się w roku 1983. Największą poularność zdobyli jednak w 1985 roku po wydaniu płyty "This is the Sea", zawierającej przebój "The Whole of the Moon"

Następnie ukazały się w 1988 roku płyta "Fisherman's Blues" i "Room to roam" w roku 1990. Zespół rozpadł się w 1993 roku, a w 1997 Kevin Wilkinson popełnił samobójstwo.

W 2000 roku grupa się reaktywowała i wydała nowe albumy: "A Rock in the Weary Land", "Too Close to Heaven", "Universal Hall", "Karma to Burn" i "Book Of Lightning".

Dyskografia

    * 1983: The Waterboys
    * 1984: A Pagan Place
    * 1985: This Is the Sea
    * 1988: Fisherman's Blues
    * 1990: Room to Roam
    * 1993: Dream Harder
    * 2000: A Rock in the Weary Land
    * 2001: Too Close to Heaven
    * 2003: Universal Hall
    * 2007: Book of Lightning



czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Mgła na torach - Happysad
    Mgła na torach - Happysad
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Lonely - Palaye Royale
    Lonely - Palaye Royale
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wszystko czego dziś chcę /REMIX/ - Monika Brodka
  • Nowy In Your Eyes - The Weeknd
    In Your Eyes - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Throw My Bones - Deep Purple
    Throw My Bones - Deep Purple
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Is Everybody Going Crazy? - Nothing But Thieves
    Is Everybody Going Crazy? - Nothing But Thieves
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Caution - The Killers
    Caution - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Champion Of The World - Coldplay
    Champion Of The World - Coldplay
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Bez końca - Artur Rojek
    Bez końca - Artur Rojek
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Rób tak dalej - Kasia Lins
    Rób tak dalej - Kasia Lins
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty