Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Psycho Killer - Talking Heads
    Psycho Killer - Talking Heads
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Wild Wild Life - Talking Heads
  • Once In a Lifetime - Talking Heads
  • Burning Down The House - Talking Heads
    Burning Down The House - Talking Heads
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • This Must Be The Place (Naive Melody) - Talking Heads
    This Must Be The Place (Naive Melody) - Talking Heads
    tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Talking Heads


Talking Heads: biografia, opis, informacje

Talking Heads. Amerykańska grupa rockowa założona w 1974 roku. W jej skład weszli : David Byrne (gitara, śpiew), Chris Frantz (perkusja), Jerry Harrison (instrumenty klawiszowe, gitara) i Tina Weymouth (gitara basowa).

Grupa zdobyła popularność na przełomie lat 70. i 80. grając muzykę utrzymaną w nurcie nowej fali. Albumy "Fear of Music" i "Remain in Light" zostały uznane za najlepsze w latach 1979 i 1980. W 1991 roku zespół rozpadł się, jednak jego członkowie nadal ze sobą współpracują przy innych projektach muzycznych.

Dyskografia:

Talking Heads: 77 (1977)
More Songs About Buildings and Food (1978)
Fear of Music (1979)
Remain in Light (1980)
The Name of This Band Is Talking Heads (1982)
Speaking in Tongues (1983)
Stop Making Sense (1984)
Little Creatures (1985)
Sounds from True Stories (1986)
True Stories (1986)
Naked (1988)
Once In A Lifetime (2003)



czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy What you gonna do? - Bastille
    What you gonna do? - Bastille
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy 25 lat niewinności - Kazik
    25 lat niewinności - Kazik
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy We are chaos - Marilyn Manson
    We are chaos - Marilyn Manson
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy ANNUSZKA - Krzysztof Zalewski
    ANNUSZKA - Krzysztof Zalewski
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Do what you can - Bon Jovi
    Do what you can - Bon Jovi
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Do what you can - Bon Jovi
    Do what you can - Bon Jovi
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy PATIENCE - Chris Cornell
    PATIENCE - Chris Cornell
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy SCARLET - The Rolling Stones
    SCARLET - The Rolling Stones
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Sun Is Shining (Robin Schulz Remix) - Bob Marley, Robin Schulz, The Wailers
    Sun Is Shining (Robin Schulz Remix) - Bob Marley, Robin Schulz, The Wailers
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy POGO - Organek
    POGO - Organek
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty