Włącz radio Eska ROCK rozwiń
Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Psycho Killer - Talking Heads
    Psycho Killer - Talking Heads
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Wild Wild Life - Talking Heads
  • Once In a Lifetime - Talking Heads
  • Burning Down The House - Talking Heads
    Burning Down The House - Talking Heads
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • This Must Be The Place (Naive Melody) - Talking Heads
    This Must Be The Place (Naive Melody) - Talking Heads
    tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Talking Heads


Talking Heads: biografia, opis, informacje

Talking Heads. Amerykańska grupa rockowa założona w 1974 roku. W jej skład weszli : David Byrne (gitara, śpiew), Chris Frantz (perkusja), Jerry Harrison (instrumenty klawiszowe, gitara) i Tina Weymouth (gitara basowa).

Grupa zdobyła popularność na przełomie lat 70. i 80. grając muzykę utrzymaną w nurcie nowej fali. Albumy "Fear of Music" i "Remain in Light" zostały uznane za najlepsze w latach 1979 i 1980. W 1991 roku zespół rozpadł się, jednak jego członkowie nadal ze sobą współpracują przy innych projektach muzycznych.

Dyskografia:

Talking Heads: 77 (1977)
More Songs About Buildings and Food (1978)
Fear of Music (1979)
Remain in Light (1980)
The Name of This Band Is Talking Heads (1982)
Speaking in Tongues (1983)
Stop Making Sense (1984)
Little Creatures (1985)
Sounds from True Stories (1986)
True Stories (1986)
Naked (1988)
Once In A Lifetime (2003)



czytaj całość

Inne utwory z bazy muzycznej Eskirock

  • Nowy The Sky Is A Neighborhood - Foo Fighters
    The Sky Is A Neighborhood - Foo Fighters
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Walk On Water - THIRTY SECONDS TO MARS
    Walk On Water - THIRTY SECONDS TO MARS
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Living On The 110 - Prophets Of Rage
    Living On The 110 - Prophets Of Rage
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Amsterdam - Nothing But Thieves
  • Nowy Run For Cover - The Killers
    Run For Cover - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Champion - Fall Out Boy
    Champion - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mów Do Mnie - Snowman
    Mów Do Mnie - Snowman
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Strzał - Jamal
    Strzał - Jamal
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy All In One Night - Stereophonics
    All In One Night - Stereophonics
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty