• England Lost - Mick Jagger
    England Lost - Mick Jagger
    do ulubionych
  • Kultowy Dancing In The Street - David Bowie, Mick Jagger
    Dancing In The Street - David Bowie , Mick Jagger
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    do ulubionych
  • T.H.E. (The Hardest Ever) - Jennifer Lopez, will.i.am, Mick Jagger
więcej utworów
Mick Jagger


Mick Jagger: biografia, opis, informacje

Sir Michael "Mick" Philip Jagger – brytyjski wokalista i współzałożyciel zespołu rockowego The Rolling Stones urodzony w 1943 roku w Dartford w Anglii. Jagger wraz z gitarzystą Keithem Richardsem jest współtwórcą większości repertuaru Stonesów.

Jest wykonawcą opartych na bluesie i soulu melodyjnych i pełnych ekspresji piosenek, które sam komponuje. Oprócz kariery z zespołem Jagger prowadził również karierę solową wydając pięć albumów oraz filmową, obydwie bez większego powoddzenia.

W 2003 roku został obdarzony brytyjskim tytułem szlacheckim "Sir".

 Płyty solowe
    * 1985 - She's the Boss
    * 1987 - Primitive Cool
    * 1993 - Wandering Spirit
    * 2001 - Goddess in the Doorway
    * 2008 - The Very Best of Mick Jagger
   
Filmografia
    * 1969 - Performance
    * 1970 - Ned Kelly
    * 1991 - Freejack
    * 1997 - Bent
    * 2001 - The Man From Elysian Fields



czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Alter Ego - Kaleo
    Alter Ego - Kaleo
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy BUBBLETEA - Daria Zawiałow, Quebonafide
    BUBBLETEA - Daria Zawiałow, Quebonafide
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Flowers On A Grave - Bush
    Flowers On A Grave - Bush
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mgła na torach - Happysad
    Mgła na torach - Happysad
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Lonely - Palaye Royale
    Lonely - Palaye Royale
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wszystko czego dziś chcę /REMIX/ - Monika Brodka
  • Nowy In Your Eyes - The Weeknd
    In Your Eyes - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Throw My Bones - Deep Purple
    Throw My Bones - Deep Purple
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Is Everybody Going Crazy? - Nothing But Thieves
    Is Everybody Going Crazy? - Nothing But Thieves
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Caution - The Killers
    Caution - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty