Włącz radio Eska ROCK rozwiń
Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Nowy England Lost - Mick Jagger
    England Lost - Mick Jagger
    do ulubionych
  • Kultowy Dancing In The Street - David Bowie, Mick Jagger
    Dancing In The Street - David Bowie , Mick Jagger
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Nowy Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    do ulubionych
  • T.H.E. (The Hardest Ever) - Jennifer Lopez, will.i.am, Mick Jagger
więcej utworów
Mick Jagger


Mick Jagger: biografia, opis, informacje

Sir Michael "Mick" Philip Jagger – brytyjski wokalista i współzałożyciel zespołu rockowego The Rolling Stones urodzony w 1943 roku w Dartford w Anglii. Jagger wraz z gitarzystą Keithem Richardsem jest współtwórcą większości repertuaru Stonesów.

Jest wykonawcą opartych na bluesie i soulu melodyjnych i pełnych ekspresji piosenek, które sam komponuje. Oprócz kariery z zespołem Jagger prowadził również karierę solową wydając pięć albumów oraz filmową, obydwie bez większego powoddzenia.

W 2003 roku został obdarzony brytyjskim tytułem szlacheckim "Sir".

 Płyty solowe
    * 1985 - She's the Boss
    * 1987 - Primitive Cool
    * 1993 - Wandering Spirit
    * 2001 - Goddess in the Doorway
    * 2008 - The Very Best of Mick Jagger
   
Filmografia
    * 1969 - Performance
    * 1970 - Ned Kelly
    * 1991 - Freejack
    * 1997 - Bent
    * 2001 - The Man From Elysian Fields



czytaj całość

Inne utwory z bazy muzycznej Eskirock

  • Nowy Living On The 110 - Prophets Of Rage
    Living On The 110 - Prophets Of Rage
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Amsterdam - Nothing But Thieves
  • Nowy Run For Cover - The Killers
    Run For Cover - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Champion - Fall Out Boy
    Champion - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mów Do Mnie - Snowman
    Mów Do Mnie - Snowman
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Strzał - Jamal
    Strzał - Jamal
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy All In One Night - Stereophonics
    All In One Night - Stereophonics
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy England Lost - Mick Jagger
    England Lost - Mick Jagger
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty