• England Lost - Mick Jagger
    England Lost - Mick Jagger
    do ulubionych
  • Kultowy Dancing In The Street - David Bowie, Mick Jagger
    Dancing In The Street - David Bowie , Mick Jagger
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    do ulubionych
  • T.H.E. (The Hardest Ever) - Jennifer Lopez, will.i.am, Mick Jagger
więcej utworów
Mick Jagger


Mick Jagger: biografia, opis, informacje

Sir Michael "Mick" Philip Jagger – brytyjski wokalista i współzałożyciel zespołu rockowego The Rolling Stones urodzony w 1943 roku w Dartford w Anglii. Jagger wraz z gitarzystą Keithem Richardsem jest współtwórcą większości repertuaru Stonesów.

Jest wykonawcą opartych na bluesie i soulu melodyjnych i pełnych ekspresji piosenek, które sam komponuje. Oprócz kariery z zespołem Jagger prowadził również karierę solową wydając pięć albumów oraz filmową, obydwie bez większego powoddzenia.

W 2003 roku został obdarzony brytyjskim tytułem szlacheckim "Sir".

 Płyty solowe
    * 1985 - She's the Boss
    * 1987 - Primitive Cool
    * 1993 - Wandering Spirit
    * 2001 - Goddess in the Doorway
    * 2008 - The Very Best of Mick Jagger
   
Filmografia
    * 1969 - Performance
    * 1970 - Ned Kelly
    * 1991 - Freejack
    * 1997 - Bent
    * 2001 - The Man From Elysian Fields



czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Heartless - The Weeknd
    Heartless - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Chcesz się bać - Dr Misio
  • Nowy Own It - Ed Sheeran, Stormzy, Burna Boy
    Own It - Ed Sheeran, Stormzy, Burna Boy
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy The Chain - Evanescence
    The Chain - Evanescence
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Ahimsa - U2, A.R. Rahman
    Ahimsa - U2, A.R. Rahman
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Bob Dylan - Fall Out Boy
    Bob Dylan - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Wszystkich Świętych - Mjut
    Wszystkich Świętych - Mjut
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Everything I Wanted - Billie Eilish
    Everything I Wanted - Billie Eilish
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Punk Fu! - Daria Zawiałow
    Punk Fu! - Daria Zawiałow
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty