Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera


Budka Suflera: biografia, opis, informacje

Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak




czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Nie mam czasu, bo oglądam seriale - Kazik
    Nie mam czasu, bo oglądam seriale - Kazik
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Somebody that I used to know - Three Days Grace
    Somebody that I used to know - Three Days Grace
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Eko Plan - Luxtorpeda
    Eko Plan - Luxtorpeda
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Pół na pół - Big Cyc
    Pół na pół - Big Cyc
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Zabawa - Krzysztof Zalewski
    Zabawa - Krzysztof Zalewski
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Nie mamy czasu - Daria Zawiałow
  • Nowy Letter to you - Bruce Springsteen
    Letter to you - Bruce Springsteen
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Talk to me - Apocalyptica
    Talk to me - Apocalyptica
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Kpt. L.J - Edyta Bartosiewicz
    Kpt. L.J - Edyta Bartosiewicz
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy All the rage - The Rolling Stones
    All the rage - The Rolling Stones
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty