Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera


Budka Suflera: biografia, opis, informacje

Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak




czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Love Too Much - Keane
    Love Too Much - Keane
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Social Cues - Cage the Elephant
    Social Cues - Cage the Elephant
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy To nie miało prawa się stać - O.S.T.R., Organek
    To nie miało prawa się stać - O.S.T.R., Organek
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy 16 - Highly Suspect
    16 - Highly Suspect
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Ausländer - Rammstein
    Ausländer - Rammstein
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • W piątki leżę w wannie - Dawid Podsiadło, Taco Hemingway
    W piątki leżę w wannie - Dawid Podsiadło, Taco Hemingway
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Will We Talk? - Sam Fender
    Will We Talk? - Sam Fender
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Under Your Scars - Godsmack
    Under Your Scars - Godsmack
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Remember When - Bad Wolves
    Remember When - Bad Wolves
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Ciemność - Żurkowski
    Ciemność - Żurkowski
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty