Włącz radio Eska ROCK rozwiń
Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    Jest Taki Samotny Dom - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Szalony Koń - Budka Suflera
    Szalony Koń - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Młode Lwy - Budka Suflera
    Młode Lwy - Budka Suflera
    tekst utworu do ulubionych
  • Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    Cały Mój Zgiełk - Budka Suflera
    do ulubionych
  • Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    Czas Wielkiej Wody - Budka Suflera
    do ulubionych
więcej utworów
Budka Suflera


Budka Suflera: biografia, opis, informacje

Zespół powstał w 1974 roku w Lublinie. Skład zespołu: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Andrzej Ziółkowski, Tomasz Zeliszewski. Zespół nagrał pierwszą płytę pt. "Cień wielkiej góry", która odniosła ogromny sukces. Po kilku latach od zespołu odszedł Krzysztof Cugowski. Jego zmiennicy wylansowali takie przeboje, jak: "Jolka, Jolka...", czy "Za ostatni grosz".  Po kilku latach Cugowski wrócił do zespołu. Budka Suflera przeżyła kryzys w latach 80-tych, aby później w latach 90-tych powrócić na szczytowe miejsca w listach przebojów. Byli gwiazdami na wielu znanych polskich festiwalach, ich płyty które odnosiły ogromne sukcesy to: "Cisza", "Nic nie boli tak, jak życie", "Bal wszystkich świętych". Obecny skład zespołu to: Krzysztof Cugowski, Romuald Lipko, Mirosław Stępień, Łukasz Pilch, Tomasz Zeliszewski, Anna Patynek, Piotr Kominek.
       

Dyskografia zespołu:
* 1975 - Cień wielkiej góry
* 1976 - Przechodniem byłem między wami
* 1978 - Na brzegu światła
* 1980 - Ona przyszła prosto z chmur
* 1982 - Za ostatni grosz
* 1984 - Czas czekania, czas olśnienia
* 1986 - Giganci tańczą
* 1988 - Ratujmy co się da!!
* 1993 - Cisza
* 1995 - Noc
* 1997 - Nic nie boli, tak jak życie
* 2000 - Bal wszystkich świętych
* 2002 - Mokre oczy
* 2004  -Jest
* 2009 - Zawsze czegoś brak




czytaj całość

Inne utwory z bazy muzycznej Eskirock

  • Nowy Living On The 110 - Prophets Of Rage
    Living On The 110 - Prophets Of Rage
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Amsterdam - Nothing But Thieves
  • Nowy Run For Cover - The Killers
    Run For Cover - The Killers
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Champion - Fall Out Boy
    Champion - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mów Do Mnie - Snowman
    Mów Do Mnie - Snowman
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Strzał - Jamal
    Strzał - Jamal
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy All In One Night - Stereophonics
    All In One Night - Stereophonics
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    Complicated - David Guetta, Dimitri Vegas, Kiiara, Like Mike
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    Gotta Get a Grip - Mick Jagger
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy England Lost - Mick Jagger
    England Lost - Mick Jagger
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty