Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Dream On - Nazareth
    Dream On - Nazareth
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Boom Bang Bang - Nazareth
    Boom Bang Bang - Nazareth
    do ulubionych
  • Love Hurts - Nazareth
    Love Hurts - Nazareth
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Nazareth


Nazareth: biografia, opis, informacje

Nazareth to jedna z legend muzyki rockowej. Zespół powstał w 1968 r. w Szkocji i wciąż jest aktywny - gra koncerty i wydaje płyty. Czasy największej świetności grupy przypadły na lata 70., kiedy to muzyka hard rockowa była bardzo popularna, a płyta Razamanaz z 1973 roku wyniosła Nazareth na szczyty list przebojów na zachodzie Europy. Wydany dwa lata później album Hair of the Dog przyniósł zespołowi uznanie na całym świecie, a w samych Stanach Zjednoczonych sprzedał się w ilości miliona egzemplarzy.
Muzyka Nazareth w latach 70. dotarła także do Polski, gdzie zyskała liczne rzesze fanów. Członkowie Nazareth docenili ten fakt i odwiedzili nasz kraj w 1984 roku. 20 lat od pierwszej wizyty w Polsce, Nazareth ponownie zawitał do naszego kraju i 8 grudnia 2004 r. zagrał w warszawskim klubie Stodoła. Skład: Dan McCafferty - wokal
Pete Agnew - gitara basowa
Jimmy Murrison - gitara
Lee Agnew - perkusja Dyskografia : Nazareth (1971)
BBC Radio 1 Live in Concert (live) (1972)
Exercises (1972)
Razamanaz (1973)
Loud ‘N’ Proud (1974)
Rampant (1974)
Hair of the Dog (1975)
Greatest Hits (1975)
Close Enough for Rock ‘N’ Roll (1976)
Hot Tracks (kompilacja) (1976)
Play ‘N’ The Game (1976)
Expect No Mercy (1977)
No Mean City (1978)
Malice In Wonderland (1980)
The Fool Circle (1981)
2XS (1982)
Sound Elixir (1983)
The Catch (1984)
Cinema (1986)
Snakes ‘N’ Ladders (1989)
No Jive (1993)
Snaz (live) (1995)
Move Me (1995)
Boogaloo (1998)
Live At The Beeb (live) (1998)
Alive and Kicking (2003)
The Newz (2008)


czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Kids in America - Billie Joe Armstrong
    Kids in America - Billie Joe Armstrong
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Nie dokazuj - VOO VOO & Krzysztof Zalewski
    Nie dokazuj - VOO VOO & Krzysztof Zalewski
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Chciałbym - IRA
    Chciałbym - IRA
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Mieszkam w Polsce - Kult
    Mieszkam w Polsce - Kult
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy My way, soon - Greta Van Fleet
    My way, soon - Greta Van Fleet
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy GŁOS - Perfect
    GŁOS - Perfect
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Shot in the dark - AC/DC
    Shot in the dark - AC/DC
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy Rycerz Maryi - Maciej Maleńczuk
    Rycerz Maryi - Maciej Maleńczuk
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy SHE'S SO HIGH - Tal Bachman
    SHE'S SO HIGH - Tal Bachman
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • TROUBLE'S COMING - Royal Blood
    TROUBLE'S COMING - Royal Blood
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty