Eskarock:

Artysta, gwiazda, wykonawca, grupa, zespół

  • Dream On - Nazareth
    Dream On - Nazareth
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
  • Boom Bang Bang - Nazareth
    Boom Bang Bang - Nazareth
    do ulubionych
  • Love Hurts - Nazareth
    Love Hurts - Nazareth
    obejrzyj teledysk tekst utworu do ulubionych
więcej utworów
Nazareth


Nazareth: biografia, opis, informacje

Nazareth to jedna z legend muzyki rockowej. Zespół powstał w 1968 r. w Szkocji i wciąż jest aktywny - gra koncerty i wydaje płyty. Czasy największej świetności grupy przypadły na lata 70., kiedy to muzyka hard rockowa była bardzo popularna, a płyta Razamanaz z 1973 roku wyniosła Nazareth na szczyty list przebojów na zachodzie Europy. Wydany dwa lata później album Hair of the Dog przyniósł zespołowi uznanie na całym świecie, a w samych Stanach Zjednoczonych sprzedał się w ilości miliona egzemplarzy.
Muzyka Nazareth w latach 70. dotarła także do Polski, gdzie zyskała liczne rzesze fanów. Członkowie Nazareth docenili ten fakt i odwiedzili nasz kraj w 1984 roku. 20 lat od pierwszej wizyty w Polsce, Nazareth ponownie zawitał do naszego kraju i 8 grudnia 2004 r. zagrał w warszawskim klubie Stodoła. Skład: Dan McCafferty - wokal
Pete Agnew - gitara basowa
Jimmy Murrison - gitara
Lee Agnew - perkusja Dyskografia : Nazareth (1971)
BBC Radio 1 Live in Concert (live) (1972)
Exercises (1972)
Razamanaz (1973)
Loud ‘N’ Proud (1974)
Rampant (1974)
Hair of the Dog (1975)
Greatest Hits (1975)
Close Enough for Rock ‘N’ Roll (1976)
Hot Tracks (kompilacja) (1976)
Play ‘N’ The Game (1976)
Expect No Mercy (1977)
No Mean City (1978)
Malice In Wonderland (1980)
The Fool Circle (1981)
2XS (1982)
Sound Elixir (1983)
The Catch (1984)
Cinema (1986)
Snakes ‘N’ Ladders (1989)
No Jive (1993)
Snaz (live) (1995)
Move Me (1995)
Boogaloo (1998)
Live At The Beeb (live) (1998)
Alive and Kicking (2003)
The Newz (2008)


czytaj całość

ESKA ROCK - najnowsze hity

  • Nowy Blinding Lights - The Weeknd
    Blinding Lights - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Heartless - The Weeknd
    Heartless - The Weeknd
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Chcesz się bać - Dr Misio
  • Nowy Own It - Ed Sheeran, Stormzy, Burna Boy
    Own It - Ed Sheeran, Stormzy, Burna Boy
    liczba odtworzeń: 0
    do ulubionych strona artysty
  • Nowy The Chain - Evanescence
    The Chain - Evanescence
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Ahimsa - U2, A.R. Rahman
    Ahimsa - U2, A.R. Rahman
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Nowy Bob Dylan - Fall Out Boy
    Bob Dylan - Fall Out Boy
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Wszystkich Świętych - Mjut
    Wszystkich Świętych - Mjut
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Everything I Wanted - Billie Eilish
    Everything I Wanted - Billie Eilish
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty
  • Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    Under The Graveyard - Ozzy Osbourne
    liczba odtworzeń: 0
    tekst utworu do ulubionych strona artysty